UITNODIGING! – Gemeenteraad 23 januari bespreekt Sint-Lutgardis.

Opgelet NIET in het stadhuis (in verbouwing), maar in ‘Meerminne 4’  –  Adres:  Meerminne 4, ingang zijkant rechts, neem het zijpad naar ingang achteraan.

Dinsdagavond 23 januari vanaf 20:30 uur neemt de gemeenteraad een eerste beslissing over volgend belangrijk punt:   Stadsprojecten 2018:  Ontwikkeling project Stadsterras Oude God – BAFO-lastvoorwaarden – goedkeuring  (BAFO = Best And Final Offer).

Het gaat hier o.a. over de vroegere Sint-Lutgardsschool. Op basis van de besliste lastvoorwaarden kunnen de 4 geselecteerde projectontwikkelaars hun beste en laatste offerte indienen. Zij krijgen hiervoor een maand de tijd. De gemeenteraad van 24 april zal dan uiteindelijk het bouwplan en de uitvoerder van de werken aanduiden.

Een reeks vragen dringen zich op:  Wat staat er in de lastvoorwaarden over het ex-schoolgebouw van Sint-Lutgardis: volledige afbraak, gedeeltelijk of volledig behoud van het voorgebouw of enkel van de gevel? Wat met het herbestemmen van de publieke ruimte?  Wat i.v.m. de achterliggende schoollokalen en de speelplaats met de drie lindebomen? Wat met de LBC-school, ruimte voor de Heemkundige Kring (museum?), appartementen (hoeveel en hoe hoog), sociale woningbouw, parkeerplaatsen en groene ruimten, parkeerplaatsen, … ?

Interesse?   Kom dan naar de gemeenteraad van dinsdag 23 jan. a.s. om 20:30 uur.

Geef een reactie

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *